10 listopada 2017

Zioła na uspokojenie

Stres to największy wróg człowieka. Towarzyszył mu od zarania dziejów i towarzyszy nadal. Zmieniły się jedynie stresory, a jest ich naprawdę wiele. Za największe stresory zalicza […]
20 października 2017

Echinacea (jeżówka) na wzmocnienie odporności

Echinacea zwana jeżówką, jest pomocna w leczeniu przeziębienia. Naukowcy udowodnili, że jeżówka skutecznie podnosi odporność organizmu na bakterie, wirusy i grzyby. Echinaceę stosowano już latach 20. […]
20 września 2017

Woda z miodem

Regularne picie wody z miodem może przynieść nam same korzyści. Napój ten pity z samego rana daje pożądany zastrzyk energii. O wodzie z miodem dowiedziałam się […]
21 sierpnia 2017

Woda utleniona i jej szerokie zastosowanie

Jest powszechnie znanym środkiem farmaceutycznym służącym do przemywania ran. Okazuje się, że woda utleniona ma znacznie szersze zastosowanie, także w kosmetyce, w gospodarstwie domowym jako środek […]
27 lipca 2017

Jedz czosnek i zapomnij o chorobach

Czosnek działa jak antybiotyk, tyle że jest w pełni naturalny. Hamuje rozwój bakterii, (w tym paciorkowca i gronkowca złocistego), wirusów, robaków oraz grzybów. Doskonale sprawdza się […]
5 lipca 2017

Szkodliwość słodzików w żywności

Powszechnie wiadomo o szkodliwym wpływie rafinowanego cukru na zdrowie. W wielu produktach żywnościowych, zwłaszcza tych uznawanych za dietetyczne, coraz częściej zastępuje się go sztucznymi słodzikami. Czy […]
27 czerwca 2017

Jak dieta wpływa na stan twojej cery

Zarówno twarz, jak i paznokcie są odbiciem stanu naszego zdrowia. W przypadku cery krostki pojawiające się w określonych jej obszarach często świadczą o niedomogach poszczególnych narządów. […]
5 czerwca 2017

Zakwaszenie organizmu – czy w ogóle istnieje?

Temat zakwaszenia organizmu stał się jakiś czas temu bardzo modny i sztucznie rozdmuchany przez media. W aptekach pojawiły się nawet suplementy diety niwelujące to zjawisko. Sama […]
12 maja 2017

Ciała balastowe, dlaczego są ważne w diecie

Dziś chciałam przybliżyć wam temat ciał balastowych w diecie. Określa się nimi około 20 substancji pochodzenia roślinnego, których organizm ludzki nie trawi. Są one jednak niezbędne […]